Anvelope auto

Anvelope auto cu preturi cuprinse intre 131 lei si 4130 lei

Descriere Anvelope auto

Cum sa alegi anvelope pentru masina

E usor sa cumperi cauciucuri pentru masina, dar nu e la fel de usor sa le gasesti pe cele potrivite pentru masina ta. O alegere gresita poate afecta performanta masinii tale si manevrabilitatea sa pe diferite tipuri de vreme, motiv pentru care ar trebui sa te informezi bine inainte sa faci alegerea. Tocmai de aceea nu ar trebui sa te grabesti si sa alegi primul un set de anvelope ieftine care iti iese in cale.

Nu ar trebui sa faci nicio alegere fara sa consulti mai intai cartea masinii si talonul unde vei gasi informatii despre greutatea maxima admisa a anvelopelor, precum si despre dimensiunea lor. Fie ca optezi pentru anvelope de 16 inch, 17 inch sau 18 inch, trebuie sa te asiguri ca dimensiunea acestora se incadreaza in parametrii inscrisi in talon; asta pentru ca nu sunt legale alte dimensiuni pentru anvelope decat cele trecute in actele masinii.

Tipuri de anvelope

Anvelopele se impart in 3 mari categorii, in functie de anotimpul in care pot fi folosite: anvelope pentru vara, pentru iarna si anvelope toate anotimpurile. Fiecare model este adaptat la un anumit tip de vreme, iar performantele masinii pot fi afectate daca alegi cauciucurile nepotrivite. Toate tipurile de anvelope prezinta avantaje si dezavantaje; tu esti cel care decide, in functie de propriile necesitati:

Anvelope de iarna

Anvelopele de iarna iti ofera o buna aderenta pe zapada si un confort ridicat in timpul mersului, precum si un nivel moderat de zgomot. Cu toate acestea, daca folosesti cauciucuri de iarna in timpul verii, vei constata ca nu au o manevrabilitate foarte buna si ca reactioneaza mai greu la franare, atat pe suprafete uscate, cat si umede.

Anvelope de vara

Anvelopele de vara au o manevrabilitate foarte buna pe suprafete uscate si reactioneaza foarte bine la franare, chiar si pe suprafete umede, avand un nivel moderat de zgomot. Insa acestea nu pot fi utilizate in timpul iernii, intrucat tractiunea pe zapada este foarte slaba.

Anvelope all season

Anvelopele all season iti ofera o performanta buna pe tot parcursul anului, putand fi folosite atat iarna, cat si vara. Acestea au o aderenta buna pe zapada, un confort ridicat in timpul mersului si un nivel moderat de zgomot, insa manevrabilitatea si reactia de franare pe suprafete umede sau uscate nu este la fel de buna ca in cazul anvelopelor de vara.