Iti recomandam urmatoarele produse similare:
Deshidratorul MSG-03 este o modalitate excelenta de a pastra aromele legumelor si fructelor. Dispozitivul usuca rapid si eficient nu numai ciupercile si fructele preferate, ci si legumele, ierburile si florile.
Nivel de uscare reglabil, permite uscarea in functie de preferintele si nevoile dvs.
Usuca ciuperci, fructe, legume, flori si ierburi rapid si eficient.
4 tavi - inaltime reglabila
Putere: 400 W
Diametrul tavii: 28 cm
IMPORTANT!
Procesul de deshidratare variaza in functie de alimentele folosite, intre 5 si pana la 36 de ore.
Recomandam ca inainte de folosire sa se verifice timpul estimat necesar intregului procesor de deshidratare al alimentului dorit.
Mere
Taiati, scoateti miezul si taiati in felii sau rondele de 5-6 mm grosime.
Textura alimentului deshidratat: moale
Timpul de preparare: 7 – 15 ore
Caise
Spalati, taiati in jumatati, feliati si indepartati samburele. Presati caisa cu miezul in jos.
Textura alimentului deshidratat: moale
Timpul de preparare: 20 – 28 ore
Banane
Decojiti si taiati in felii de 3 mm grosime.
Textura alimentului deshidratat: tare
Timpul de preparare: 6 – 10 ore
Fructe de padure
Lasati-le intregi. In pielitele ceruite ale fructelor de padure vor aparea microfisuri.
Textura alimentului deshidratat: tare
Timpul de preparare: 10 – 15 ore
Ciresele
Indepartati samburii si coditele. Taiati-le in doua si puneti-le cu miezul in jos. Vor arata ca stafidele, aveti grija sa nu le deshidratati prea tare.
Textura alimentului deshidratat: tare si lipicios. Timpul de preparare: 13 – 21 ore
Afine
Acelasi procedeu ca la fructele de padure.
Textura alimentului deshidratat: moale
Timpul de preparare: 10 – 12 ore
Smochine
Spalati-le si indepartati partile lovite daca este necesar, taiati-le in patru si imprastiati-le intr-un strat gros cu pielita in jos.
Textura alimentului deshidratat: moale
Timpul de preparare: 22 – 30 ore
Struguri
Spalati, indepartati samburii si taiati strugurii in jumatati, puneti-le cu pielita in jos. Pretratarea prin albire va reduce procesul de deshidratare cu 50%.
Textura alimentului deshidratat: moale
Timpul de preparare: 22 – 30 ore
Nectarine
Spalati, scoateti samburele si pielita. Taiati in felii de 10 mm, puneti-le cu miezul in sus.
Textura alimentului deshidratat: moale
Timpul de preparare: 8 – 16 ore
Piersici
Spalati, scoateti samburele si decojiti de pielita daca doriti. Taiati in felii de 5-6 mm.
Textura alimentului deshidratat: moale
Timpul de preparare: 8 – 16 ore
Pere
Spalati, indepartati pielita si samburii, taiati in felii de 5-6 mm sau taiati para in 4.
Textura alimentului deshidratat: moale
Timpul de preparare: 8 – 16 ore
Curmale japoneze
Spalati, indepartati pielita si capacelul acesteia. Taiati in felii de 5-6 mm.
Textura alimentului deshidratat: tare
Timpul de preparare: 11 – 19 ore
Ananas
Decojiti, indepartati miezul lemnos si pielitele. Taiati in felii de 5-6 mm sau baghete.
Textura alimentului deshidratat: moale
Timpul de preparare: 10 – 18 ore
Prune
Spalati, taiati in doua, indepartati samburele si presati pruna pentru ca o suprafata mai mare sa intre in contact cu aerul Textura alimentului deshidratat: tare. Timpul de preparare: 22 – 30 ore
Rubarbe
Spalati si taiati in bucati de 2,5 cm lungime.
Textura alimentului deshidratat: tare
Timpul de preparare: 6 – 10 ore
Capsuni
Spalati, taiati capacelul si feliati capsuna, aceasta trebuie sa aiba o grosime de 5-6 mm.
Textura alimentului deshidratat: tare si crocant. Timpul de preparare: 7 – 15 ore
Pepene galben
Decojiti pepenele, indepartati semintele si taiati-l sub forma de baghete.
Textura alimentului deshidratat: tare si lipicios. Timpul de preparare: 8 – 10 ore
Sfecla
Taiati capetele. Spalati, opariti, raciti, indepartati tulpina, coaja si radacina. Taiati cubulete sau feliati.
Textura alimentului deshidratat: crocant de culoare inchisa. Timpul de preparare: 4 – 12 ore
Varza de Bruxelles
Taiati mugurii de pe tulpina dupa care taiati-i pe jumatate.
Textura alimentului deshidratat: crocant. Timpul de preparare: 5 – 15 ore
Broccoli
Curatati, taiati in bucati, spalati bine. Opariti la abur pentru a-i fragezi aprox. 3-5 minute.
Textura alimentului deshidratat: crocant. Timpul de preparare: 5 – 15 ore
Varza
Curatati, taiati in fasii de 0.30 cm. Cotorul taiati-l in fasii de 0.5cm. Puneti in tavita cea mai de jos.
Textura alimentului deshidratat: consistenta ca pielea. Timpul de preparare: 4 – 12 ore
Morcovi
Alegeti morcovi tineri fragezi. Opariti la abur pentru fragezire. Taiati felii, cuburi sau fasii.
Textura alimentului deshidratat: consistenta ca pielea. Timpul de preparare: 4 – 12 ore
Conopida
Inmuiati conopida intr-o solutie de 3 linguri de sare la fiecare ½ kg apa pentru 2 minute. Opariti la abur pana se fragezeste.
Textura alimentului deshidratat: consistenta ca pielea. Timpul de preparare: 5 – 15 ore
Apio
Separati tulpinile de frunze si spalati-le bine. Taiati tulpinile in fasii de aprox. 05. cm. Frunzele se deshidrateaza primele deci scoateti-le inainte. Faramitati frunzele ulterior pentru a le folosi in supe, tocana etc.
Textura alimentului deshidratat: crocant. Timpul de preparare: 4 – 12 ore
Porumb
Indepartati frunzele, matasea si boabele stricate inainte de a le pune la abur. Opariti pe cocean pana cand laptele se coaguleaza . Indepartati de pe cocean si puneti boabele uniform tavite. Amestecati de cateva ori pentru o deshidratare uniforma
Textura alimentului deshidratat: crocant. Timpul de preparare: 4 – 15 ore
Castravete
Curatati de coaja, taiati in felii de 0.30 cm si deshidratati.
Textura alimentului deshidratat: consistenta ca pielea. Timpul de preparare: 4 – 14 ore
Vinete (la fel pentru Kohlrabi, dovlecei, zucchini)
Curatati, spalati, taiati in felii de 0.5 - 1 cm si puneti in tavita.
Textura alimentului deshidratat: crocant. Timpul de preparare: 4 – 14 ore
Ceapa si praz
Curatati de coaja si taiati in felii sau bucati de aprox. 1 cm. Amestecati de cateva ori in timpul deshidratarii.
Textura alimentului deshidratat: consistenta ca pielea. Timpul de preparare: 4 – 10 ore
Bame
Folositi pastai tinere, fragede. Spalati, curatati si feliati in discuri de 0.5-0.6 cm.
Textura alimentului deshidratat: consistenta ca pielea. Timpul de preparare: 3 – 10 ore
Patrunjel
Rupeti in bucati mici, deshidratati dupa care taiati daca doriti.
Timpul de preparare: 2 – 10 ore
Pastarnac. La fel ca morcovii.
Mazare
Folositi numai varietatile fragede, dulci. Decojiti si opariti usor, 3-5 minute.
Textura alimentului deshidratat: crocant. Timpul de preparare: 4 – 10 ore
Ardei (gras si iute)
Taiati in felii sau inele de 0,6cm. Indepartati semintele, spalati si uscati. Pot fi si taiati marunt. Pentru paprika folositi ardei uscati taiati marunt.
Timpul de preparare: 4 – 10 ore
Cartofi
Decojirea este optionala. Taiati felii de 0,5 - 0,6cm sau taiati cubulete, razuiti sau taiati ca pe cartofii pai. Fierbeti la aburi ca si sfecla.
Textura alimentului deshidratat: crocant. Timpul de preparare: 5 – 12 ore
Rosii
Spalati si indepartati coditele. Opariti pentru a le scoate coaja. Taiati in jumatate sau in felii.
Textura alimentului deshidratat: consistenta ca pielea. Timpul de preparare: 6– 24 ore
Usturoi
Desfaceti cateii si curatati-i. Feliati si uscati pe tavite. Dupa deshidratare, macinati sau procesati pentru asezonarea mancarurilor.
Textura alimentului deshidratat: foarte crocant. Timpul de preparare: 4 – 15 ore
Ciuperci
Selectati ciupercile cu palariutele inchise dedesubt - acestea sunt mai tinere si mai fragede. Periati sau stergeti cu o carpa umeda murdaria de la suprafata. Feliati, taiati marunt sau uscati-le intregi in functie de marime.
Textura alimentului deshidratat: consistenta ca pielea, spre crocant, in functie de marime si maturitatea ciupercilor. Timpul de preparare: 3 – 10 ore
CARACTERISTICI GENERALE
Tip produs | Deshidrator |
Utilizare | Rezidential |
Tip tava | Stivuibil |
Numar tavi | 4 |
Forma aparat | Rotund |
Tip panou de comanda | Mecanic Digital |
Material carcasa | Plastic |
Material tava | Plastic |
Tip programe | Legume Ciuperci Ierburi |
Culoare | Alb |
SPECIFICATII TEHNICE
Putere | 250 W |
Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.