Deshidrator alimente MPM MSG-03, 250W, 4 site, 28 cm, inaltime reglabila, alb

Pentru toate electrocasnicele si sistemele de climatizare beneficiezi de livrare pana in casa.

Descriere Deshidrator alimente MPM MSG-03, 250W, 4 site, 28 cm, inaltime reglabila, alb de la MPM

Deshidratorul MSG-03 este o modalitate excelenta de a pastra aromele legumelor si fructelor. Dispozitivul usuca rapid si eficient nu numai ciupercile si fructele preferate, ci si legumele, ierburile si florile.

Nivel de uscare reglabil, permite uscarea in functie de preferintele si nevoile dvs.

 

Usuca ciuperci, fructe, legume, flori si ierburi rapid si eficient.

4 tavi - inaltime reglabila

Putere: 400 W

Diametrul tavii: 28 cm

 

IMPORTANT!

 

Procesul de deshidratare variaza in functie de alimentele folosite, intre 5 si pana la 36 de ore.

 

Recomandam ca inainte de folosire sa se verifice timpul estimat necesar intregului procesor de deshidratare al alimentului dorit.

 

Mere

Taiati, scoateti miezul si taiati in felii sau rondele de 5-6 mm grosime.

Textura alimentului deshidratat: moale

Timpul de preparare: 7 – 15 ore

 

Caise

Spalati, taiati in jumatati, feliati si indepartati samburele. Presati caisa cu miezul in jos.

Textura alimentului deshidratat: moale

Timpul de preparare: 20 – 28 ore

 

Banane

Decojiti si taiati in felii de 3 mm grosime.

Textura alimentului deshidratat: tare

Timpul de preparare: 6 – 10 ore

 

Fructe de padure

Lasati-le intregi. In pielitele ceruite ale fructelor de padure vor aparea microfisuri.

Textura alimentului deshidratat: tare

Timpul de preparare: 10 – 15 ore

 

Ciresele

Indepartati samburii si coditele. Taiati-le in doua si puneti-le cu miezul in jos. Vor arata ca stafidele, aveti grija sa nu le deshidratati prea tare.

Textura alimentului deshidratat: tare si lipicios. Timpul de preparare: 13 – 21 ore

 

Afine

Acelasi procedeu ca la fructele de padure.

Textura alimentului deshidratat: moale

Timpul de preparare: 10 – 12 ore

 

Smochine

Spalati-le si indepartati partile lovite daca este necesar, taiati-le in patru si imprastiati-le intr-un strat gros cu pielita in jos.

Textura alimentului deshidratat: moale

Timpul de preparare: 22 – 30 ore

 

Struguri

Spalati, indepartati samburii si taiati strugurii in jumatati, puneti-le cu pielita in jos. Pretratarea prin albire va reduce procesul de deshidratare cu 50%.

Textura alimentului deshidratat: moale

Timpul de preparare: 22 – 30 ore

 

Nectarine

Spalati, scoateti samburele si pielita. Taiati in felii de 10 mm, puneti-le cu miezul in sus.

Textura alimentului deshidratat: moale

Timpul de preparare: 8 – 16 ore

 

Piersici

Spalati, scoateti samburele si decojiti de pielita daca doriti. Taiati in felii de 5-6 mm.

Textura alimentului deshidratat: moale

Timpul de preparare: 8 – 16 ore

 

Pere

Spalati, indepartati pielita si samburii, taiati in felii de 5-6 mm sau taiati para in 4.

Textura alimentului deshidratat: moale

Timpul de preparare: 8 – 16 ore

 

Curmale japoneze

Spalati, indepartati pielita si capacelul acesteia. Taiati in felii de 5-6 mm.

Textura alimentului deshidratat: tare

Timpul de preparare: 11 – 19 ore

 

Ananas

Decojiti, indepartati miezul lemnos si pielitele. Taiati in felii de 5-6 mm sau baghete.

Textura alimentului deshidratat: moale

Timpul de preparare: 10 – 18 ore

 

Prune

Spalati, taiati in doua, indepartati samburele si presati pruna pentru ca o suprafata mai mare sa intre in contact cu aerul Textura alimentului deshidratat: tare. Timpul de preparare: 22 – 30 ore

 

Rubarbe

Spalati si taiati in bucati de 2,5 cm lungime.

Textura alimentului deshidratat: tare

Timpul de preparare: 6 – 10 ore

 

Capsuni

Spalati, taiati capacelul si feliati capsuna, aceasta trebuie sa aiba o grosime de 5-6 mm.

Textura alimentului deshidratat: tare si crocant. Timpul de preparare: 7 – 15 ore

 

Pepene galben

Decojiti pepenele, indepartati semintele si taiati-l sub forma de baghete.

Textura alimentului deshidratat: tare si lipicios. Timpul de preparare: 8 – 10 ore

 

Sfecla

Taiati capetele. Spalati, opariti, raciti, indepartati tulpina, coaja si radacina. Taiati cubulete sau feliati.

Textura alimentului deshidratat: crocant de culoare inchisa. Timpul de preparare: 4 – 12 ore

 

Varza de Bruxelles

Taiati mugurii de pe tulpina dupa care taiati-i pe jumatate.

Textura alimentului deshidratat: crocant. Timpul de preparare: 5 – 15 ore

 

Broccoli

Curatati, taiati in bucati, spalati bine. Opariti la abur pentru a-i fragezi aprox. 3-5 minute.

Textura alimentului deshidratat: crocant. Timpul de preparare: 5 – 15 ore

 

Varza

Curatati, taiati in fasii de 0.30 cm. Cotorul taiati-l in fasii de 0.5cm. Puneti in tavita cea mai de jos.

Textura alimentului deshidratat: consistenta ca pielea. Timpul de preparare: 4 – 12 ore

 

Morcovi

Alegeti morcovi tineri fragezi. Opariti la abur pentru fragezire. Taiati felii, cuburi sau fasii.

Textura alimentului deshidratat: consistenta ca pielea. Timpul de preparare: 4 – 12 ore

 

Conopida

Inmuiati conopida intr-o solutie de 3 linguri de sare la fiecare ½ kg apa pentru 2 minute. Opariti la abur pana se fragezeste.

Textura alimentului deshidratat: consistenta ca pielea. Timpul de preparare: 5 – 15 ore

 

Apio

Separati tulpinile de frunze si spalati-le bine. Taiati tulpinile in fasii de aprox. 05. cm. Frunzele se deshidrateaza primele deci scoateti-le inainte. Faramitati frunzele ulterior pentru a le folosi in supe, tocana etc.

Textura alimentului deshidratat: crocant. Timpul de preparare: 4 – 12 ore

 

Porumb

Indepartati frunzele, matasea si boabele stricate inainte de a le pune la abur. Opariti pe cocean pana cand laptele se coaguleaza . Indepartati de pe cocean si puneti boabele uniform tavite. Amestecati de cateva ori pentru o deshidratare uniforma 

Textura alimentului deshidratat: crocant. Timpul de preparare: 4 – 15 ore

 

Castravete

Curatati de coaja, taiati in felii de 0.30 cm si deshidratati.

Textura alimentului deshidratat: consistenta ca pielea. Timpul de preparare: 4 – 14 ore

 

Vinete (la fel pentru Kohlrabi, dovlecei, zucchini) 

Curatati, spalati, taiati in felii de 0.5 - 1 cm si puneti in tavita.

Textura alimentului deshidratat: crocant. Timpul de preparare: 4 – 14 ore

 

Ceapa si praz

Curatati de coaja si taiati in felii sau bucati de aprox. 1 cm. Amestecati de cateva ori in timpul deshidratarii.

Textura alimentului deshidratat: consistenta ca pielea. Timpul de preparare: 4 – 10 ore

 

Bame

Folositi pastai tinere, fragede. Spalati, curatati si feliati in discuri de 0.5-0.6 cm.

Textura alimentului deshidratat: consistenta ca pielea. Timpul de preparare: 3 – 10 ore

 

Patrunjel

Rupeti in bucati mici, deshidratati dupa care taiati daca doriti.

Timpul de preparare: 2 – 10 ore

 

Pastarnac. La fel ca morcovii.

 

Mazare

Folositi numai varietatile fragede, dulci. Decojiti si opariti usor, 3-5 minute.

Textura alimentului deshidratat: crocant. Timpul de preparare: 4 – 10 ore

 

Ardei (gras si iute)

Taiati in felii sau inele de 0,6cm. Indepartati semintele, spalati si uscati. Pot fi si taiati marunt. Pentru paprika folositi ardei uscati taiati marunt.

Timpul de preparare: 4 – 10 ore

 

Cartofi

Decojirea este optionala. Taiati felii de 0,5 - 0,6cm sau taiati cubulete, razuiti sau taiati ca pe cartofii pai. Fierbeti la aburi ca si sfecla.

Textura alimentului deshidratat: crocant. Timpul de preparare: 5 – 12 ore

 

Rosii

Spalati si indepartati coditele. Opariti pentru a le scoate coaja. Taiati in jumatate sau in felii.

Textura alimentului deshidratat: consistenta ca pielea. Timpul de preparare: 6– 24 ore

 

Usturoi

Desfaceti cateii si curatati-i. Feliati si uscati pe tavite. Dupa deshidratare, macinati sau procesati pentru asezonarea mancarurilor.

Textura alimentului deshidratat: foarte crocant. Timpul de preparare: 4 – 15 ore

 

Ciuperci

Selectati ciupercile cu palariutele inchise dedesubt - acestea sunt mai tinere si mai fragede. Periati sau stergeti cu o carpa umeda murdaria de la suprafata. Feliati, taiati marunt sau uscati-le intregi in functie de marime.

Textura alimentului deshidratat: consistenta ca pielea, spre crocant, in functie de marime si maturitatea ciupercilor. Timpul de preparare: 3 – 10 ore

 



CARACTERISTICI GENERALE

Tip produs Deshidrator
Utilizare Rezidential
Tip tava Stivuibil
Numar tavi 4
Forma aparat Rotund
Tip panou de comanda Mecanic Digital
Material carcasa Plastic
Material tava Plastic
Tip programe Legume Ciuperci Ierburi
Culoare Alb

SPECIFICATII TEHNICE

Putere 250 W
Vezi mai mult

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.

Facem eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acesta pagina. Rareori acestea pot contine inadvertente: fotografiile au caracter informativ iar nuanta, tonul si intensitatea culorii pot varia in functie de monitor, pot prezenta accesorii neincluse in pachetele standard, pot fi reprezentante pentru o serie de produse cu diferente minore la nivelul modelelor individuale, pot fi poze de tip "lifestyle" care prezinta un concept. Unele specificatii pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului.