Chiuvete

Chiuvete cu preturi cuprinse intre 245 lei si 5902 lei

Descriere Chiuvete

Cum facem alegerea potrivita a unei chiuvete de bucatarie?

Chiuveta de bucatarie este unul dintre cele mai importante obiecte din aceasta incapere. Pentru a ne asigura ca facem alegerea potrivita, e indicat sa tinem cont de cativa factori esentiali cum ar fi tipul de material, numarul de cuve, functionalitatile, design-ul sau tipul de montaj. 

Ce chiuveta de bucatarie mi se potriveste?

In functie de cat de mult timp petreci in bucatarie si de nevoile pe care le ai, vei opta pentru o chiuveta cu 1 cuva sau cu 2 cuve. Din punct de vedere al formei, daca stilul bucatariei este unul clasic, e mai indicata o chiuveta rotunda, in timp ce pentru o bucatarie moderna, se potriveste o forma dreptunghiulara. Pentru completarea intregului design, poti alege in functie de cromatica bucatariei, optand pentru o culoare neagra, bej sau alba. Daca vorbim despre dimensiune, trebuie sa tinem cont de spatiul disponibil pe blat, intrucat o chiuveta mare iti va oferi loc pentru spalat vasele, dar va reduce spatiul de pe blat.

Ce caracteristici si functionalitati poate avea o chiuveta de bucatarie?

In ceea ce priveste materialul, chiuvetele din inox sunt printre cele mai comune, fiind foarte rezistente, practice si usor de intretinut. Desi chiuvetele de bucatarie din granit, compozit sau fragranite sunt relativ noi, interesul pentru acestea este in crestere. Acestea din urma sunt materiale premium, rezistente la termperaturi inalte, care ofera un grad de igiena foarte mare. Cele mai moderne chiuvete vin la pachet cu accesorii precum: dozator de detergent, bol pentru pregatirea alimentelor sau suport de taiere pentru legume si fructe. In plus, anumite modele de chiuvete pot include un strat anti-zgarieturi. Un alt aspect important este picuratoarea, care este inclusa la majoritatea chiuvetelor si este necesara in lipsa unei masina de spalat vase.

Cum se monteaza o chiuveta de bucatarie - pasi pe scurt:

Chiuveta de bucatarie poate fi montata sub blat (incastrata), in perete sau deasupra blatului. In functie de spatiul disponibil, de mobilier si de nevoile fiecaruia se va stabili si tipul de montaj. Iata care sunt pasii pentru montarea chiuvetei:

  • Se masoara bine dimensiunile, se fixeaza chiuveta pe blat si se deseneaza conturul acesteia
  • Se decupeaza golul pe contur cu ajutorul unui burghiu
  • Se monteaza bateria si instalatia de scurgere, acordand atentie garniturilor
  • Se traseaza o linie de silicon pe marginea decupajului
  • Se fixeaza chiuveta cu sistemele speciale de sustinere

Care sunt cele mai populare chiuvete de bucatarie?

Pe site-ul Badabum ai la dispozitie o gama extinsa de chiuvete de bucatarie, la preturi accesibile. Franke este unul dintre cei mai populari producatori de chiuvete de bucatarie, iar gama acestora ofera si seturi complete in care chiuveta vine la pachet cu bateria. Chiuvete foarte ieftine poti gasi si in gama de produse Alveus, unde ofertele sunt variate. Alege-ti chiuveta preferata si bucura-te de preturi avantajoase!