ASUS Placa de baza PRIME Z590-P WIFI, LGA 1200

Pentru toate electrocasnicele si sistemele de climatizare beneficiezi de livrare pana in casa.
Produsul nu mai este activ in oferta Badabum.ro

Iti recomandam urmatoarele produse similare:

  • Distribuie pe:

Descriere Placa de baza PRIME Z590-P WIFI, LGA 1200 de la ASUS

Placa de baza Asus PRIME Z590-P WIFI LGA 1200 Intel® Z590 (LGA 1200) ATX motherboard with PCIe® 4.0, three M.2 slots, 11 DrMOS power stages, HDMI®, DisplayPort™, SATA 6 Gbps, Intel® WiFi 6, 2.5 Gb Ethernet, USB 3.2 Gen 2x2 Type-C®, front panel USB 3.2 Gen 1 Type-C®, Thunderbolt™ 4 support, and Aura Sync RGB lighting Intel® LGA 1200 socket: Ready for 11th and 10th gen Intel® Core™ processors Enhanced power solution: 10+1 DrMOS power stages, six-layer PCB, 8-pin ProCool connector, alloy chokes and durable capacitors for stable power delivery Comprehensive cooling: Large VRM heatsinks, M.2 heatsink, PCH heatsink, hybrid fan headers and Fan Xpert 4 ASUS OptiMem II: Careful routing of traces and vias, plus ground layer optimizations to preserve signal integrity for improved memory overclocking Next-gen connectivity: Intel® WiFi 6, PCIe® 4.0, 2.5 Gb Ethernet, USB 3.2 Gen 2x2 Type-C®, front panel USB 3.2 Gen 1 Type-C®, Thunderbolt™ 4 header support.

Prime

Placile de baza ASUS din seria Prime sunt proiectate cu maiestrie pentru a elibera intregul potential al procesoarelor Intel® Core™ din generatia a 10-a si a 11-a. Dispunand de un design robust din punct de vedere energetic, solutii de racire cuprinzatoare si optiuni inteligente de reglaj, Prime Z590-P ofera utilizatorilor zilnici si constructorilor de PC-uri DIY o gama de optiuni de reglare a performantelor prin intermediul unor functii software si firmware intuitive.

Reglati-l in felul dumneavoastra

Comenzile cuprinzatoare constituie baza seriei ASUS Prime. Placa de baza Prime seria 500 include instrumente flexibile pentru a regla fiecare aspect al sistemului tau, permitand ajustarea performantelor pentru a se potrivi perfect cu modul in care lucrezi, pentru a maximiza productivitatea.

Control inteligent

Eficienta a energiei totala

Cu unitatea de procesare a energiei (EPU), va veti bucura de economii de energie la nivelul intregului sistem. EPU optimizeaza automat consumul de energie si maximizeaza economiile cu modul Away.

   

Control racire flexibil

Placile de baza din seria Prime 500 ofera un control cuprinzator asupra ventilatoarelor de sistem, prin intermediul software-ului Fan Xpert inclus. Modul Auto-Tuning configureaza in mod inteligent toti parametrii cu un singur clic.

   

Control precis al puterii

Modulul de reglare a tensiunii (VRM) DIGI+ ofera un control in timp real asupra tensiunii, comutand automat frecventa si setarile de eficienta energetica. De asemenea, va permite sa reglati cu precizie procesorul pentru o stabilitate si performanta maxime.

   

UEFI BIOS

Renumitul ASUS UEFI BIOS va ofera tot ce aveti nevoie pentru a va configura, ajusta si regla sistemul. Acesta ofera optiuni simplificate in mod inteligent pentru incepatorii in materie de PC, precum si functii cuprinzatoare pentru veteranii experimentati.

Racoros pana in maduva oaselor

Seria Prime 500 este proiectata cu o serie de conectori hibrizi pentru ventilatoare pentru a se asigura ca platforma dvs. ramane rece si stabila in cazul unor sarcini de lucru intense.

Radiator VRM si M.2

Radiatorul VRM cu placuta termica de dedesubt imbunatateste transferul de caldura de la MOSFET-uri pentru o mai buna performanta de racire.

Un radiator M.2 are grija de cele doua sloturi M.2, evitand astfel efectul de throttling care poate aparea cu stocarea M.2 in timpul transferurilor sustinute. Radiatorul este tinut in pozitie de suruburi captive si poate fi mutat in alt slot M.2.

 

 

   

Cooler by Design

Seria Prime 500 dispune de controale de racire cuprinzatoare care pot fi configurate prin intermediul software-ului Fan Xpert sau prin intermediul BIOS-ului UEFI.

Construiti pe o fundatie solida

Seria Prime 500 este construita pentru a face fata nucleelor suplimentare si latimii de banda crescute ale procesoarelor Intel® Core™ din a 11-a generatie. Placile de baza ASUS 500 ofera toate elementele de baza pentru a stimula productivitatea zilnica, astfel incat sistemul tau va fi gata de actiune cu o putere stabila, racire intuitiva si optiuni de transfer flexibile.

Conector ProCool

Conectorul proprietar sporeste legatura dintre placa de baza si sursa de alimentare cu un conector cu 8 pini care transmite 12 volti de energie direct catre procesoare. Conectorul cu 8 pini are pini solizi care pot suporta mai mult curent decat conectorul cu pini goi.

   

10+1 60A etaje de putere DrMOS

Un VRM cu 10+1 60A trepte de alimentare DrMOS ofera puterea si eficienta pe care le cer cele mai recente procesoare Intel.

   

ASUS OptiMem II

Revizuirile aduse la rutarea traseului de urmarire a placii de baza ofera celor mai recente procesoare Intel acces nerestrictionat la latimea de banda a memoriei. Tehnologia ASUS OptiMem II traseaza cu atentie traseele semnalelor de memorie pe diferite straturi de PCB pentru a reduce numarul de vias si adauga zone de ecranare care reduc semnificativ diafonia.

   

Trei sloturi M.2 (pana la 64 Gbps)

Prime Z590-V ofera in total trei sloturi M.2, unul dintre acestea suportand viteze de transfer de date de pana la 64 Gbps prin PCI Express® 4.0, permitand o pornire mai rapida si timpi de incarcare a aplicatiilor cu unitati de sistem de operare sau aplicatii.

   

PCIe 4.0

Placile de baza ASUS 500 sunt proiectate special pentru procesoarele Intel® Core™ din generatia a 11-a si ofera conectivitate PCIe 4.0 pentru cele mai noi GPU-uri. Latimea de banda larga si vitezele de transmisie ultrarapide va permit sa creati compilatii bogate in functii, care pot face fata fara efort unor sarcini mari.

   

USB 3.2 Gen 2 Tip-C®

Numeroasele porturi USB sustin platformele high-end incarcate cu periferice, inclusiv portul USB 3.2 Gen2 Type-C® din spate , viteze de transmisie de pana la 10 Gbps.

   

Suportul pentru antetul Thunderbolt™ 4

Prime Z590 dispune de suport Thunderbolt™ 4 prin intermediul unui header integrat la bord. Cu cea mai recenta placa aditionala ASUS TunderboltEX 4 certificata de Intel, aceasta poate permite viteze bidirectionale de pana la 40 Gbps pe un singur cablu. In plus, aceasta placa dispune de o functie daisy-chain pentru conectarea mai multor ecrane si suporta un afisaj cu rezolutie de pana la 8K. De asemenea, poate furniza o putere de pana la 100 de wati pentru incarcarea rapida a dispozitivelor.

   

Intel® WiFi 6

Modulul Intel® WiFi 6 este compatibil cu standardul 802.11ax si creste latimea de banda teoretica de varf pana la un incredibil 2,4 Gbps. Poate si mai important pentru utilizatorii de putere, este optimizat pentru o functionare mai eficienta in retelele aglomerate cu mult trafic concurent. Asociati placa de baza cu routerele ASUS WiFi 6 pentru a experimenta pe deplin potentialul de retea al WiFi 6.

Realtek 2.5 Gb Ethernet

Realtek 2.5 Gb Ethernet reduce costurile de utilizare a procesorului si ofera un debit TCP si UDP exceptional de ridicat pentru un transfer de date mai rapid si mai fluid.

Micile detalii fac o mare diferenta

Seria Prime 500 adauga detaliile nuantate care imbunatatesc fiecare experienta, codecurile exclusive care ofera o calitate audio impecabila va permit sa va personalizati sistemul pentru a crea un aspect personal unic.

Audio remarcabil

Caracteristicile combinate de la bord ofera un sunet de calitate superioara.

Designul inteligent si hardware-ul de calitate superioara creeaza o calitate audio diferita de tot ceea ce ati experimentat vreodata.

Ecranare audio

Separa domeniile de semnal analogic/digital, reducand semnificativ interferentele multilaterale.

Strat separat pentru pistele stanga si dreapta

Asigura o diafonie minima intre caile audio.

Condensatori japonezi de calitate superioara

Piesele premium ofera o semnatura sonora imersiva, cu o fidelitate exceptionala.

Armoury Crate

Armoury Crate este un nou software conceput pentru a va oferi un control centralizat al produselor acceptate, dintr-o singura interfata intuitiva. Armoury Crate ofera controlul setarilor pentru produsele ASUS, inclusiv preferintele pentru tastatura si mouse. Acest software dispune chiar si de inregistrare dedicata a produselor si de evidentiere pentru a va ajuta sa ramaneti in contact cu comunitatea ASUS.

   

SafeSlot Core+

SafeSlot Core+ este slotul PCIe exclusiv ASUS, fortificat cu un suport din otel inoxidabil dintr-o singura bucata, care protejeaza slotul pentru a-l feri de deteriorari. Capacul metalic este bine fixat de slot cu ajutorul unor carlige, iar intregul ansamblu este ferm ancorat de PCB cu puncte de lipire intarite pentru a oferi o baza sigura pentru placile grafice de mare greutate.

 

   

Surclasati concurenta

Un sistem entuziast bine reglat merita o estetica pe masura. ASUS Aura ofera un control complet al iluminarii RGB, cu o varietate de presetari functionale pentru benzile conectate la headers RGB de pe placa - si totul poate fi sincronizat cu un portofoliu tot mai mare de hardware compatibil Aura.

   

Protectie la supratensiune

Proiectare de clasa mondiala a puterii de protectie a circuitului.

Un design de circuit exclusivist cu regulatoare de tensiune incorporate pentru a va proteja placa de baza impotriva deteriorarii cauzate de tensiuni neasteptate de nivel inalt de la surse de alimentare instabile sau inferioare.

   

Protectie la supracurent DRAM

Prevenirea deteriorarii prin scurtcircuit.

Sigurantele resetabile incorporate previn deteriorarea prin supracurent si scurtcircuit. Acest lucru se extinde dincolo de porturile de intrare/iesire pana la DRAM pentru a proteja durata de viata a sistemului si a dispozitivelor conectate.

   

Otel inoxidabil I/O

Rezistenta la coroziune de 3X pentru o durabilitate mai mare.

Panourile I/O spate din otel inoxidabil rezistent la coroziune, lipite cu oxid de crom, au o durata de viata de trei ori mai mare decat panourile obisnuite.

   

LANGuard

ASUS LANGuard este o functie de protectie a retelei la nivel hardware care integreaza o tehnologie avansata de cuplare a semnalelor si condensatori premium anti-EMI montati pe suprafata pentru a imbunatati debitul si a asigura o conexiune mai fiabila.

Vezi mai mult

  • General
    • Format
      ATX
    • Soclu procesor
    • Model chipset
    • Procesoare suportate
      Intel® Core, Pentium Gold si Celeron din a 11-a si a 10-a generatie
    • Interfata grafica
      PCI Express 4.0 x16 (11th gen Intel CPU)
    • Placa audio integrata
      Realtek ALC897 7.1
    • Placa retea integrata
      Intel I219-V
      Realtek 2.5Gb Ethernet
    • Numar SATA-III
      Interfata Serial ATA: 4 x SATA
  • Memorii Suportate
    • Tip memorie
    • Memorie maxima
      128 GB
    • Numar sloturi
      4
    • Tehnologie
    • Frecvente suportate
      5133(OC)/5000(OC)/4800(OC)/4700(OC)/4600(OC)/4500(OC)/4400(OC)/4266(OC)/4133(OC)/4000(OC)/3866(OC)/3733(OC)/3600(OC)/3466(OC)/3400(OC)/3333(OC)/3200/3000/2933/2800/2666/2400/2133
    • Altele
      Suport ECC: Nu
  • Conectori Back Panel
    • PS/2 Mouse-Tastatura
      1
    • Optical S/PDIF out
      1
    • HDMI
      1
    • Display Port
      1
    • RJ-45 LAN
      1
    • USB 2.0
      2
    • USB 3.1 tip A
      1 x USB 3.2 Gen 2 x 2
      2 x USB 3.2 Gen 1 Tip A
      1 x USB 3.2 Gen 2 Tip-A
    • Suport audio
      5 x Audio Jacks
    • Conectori speciali
      1 x ASUS Wi-Fi Module

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.

Facem eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acesta pagina. Rareori acestea pot contine inadvertente: fotografiile au caracter informativ iar nuanta, tonul si intensitatea culorii pot varia in functie de monitor, pot prezenta accesorii neincluse in pachetele standard, pot fi reprezentante pentru o serie de produse cu diferente minore la nivelul modelelor individuale, pot fi poze de tip "lifestyle" care prezinta un concept. Unele specificatii pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului.