Daikin Purificator de aer cu umidificare Ururu MCK75JVM-K, Streamer Discharge, ionizator cu plasma, argintiu/negru

Pentru toate electrocasnicele si sistemele de climatizare beneficiezi de livrare pana in casa.
Produsul nu mai este activ in oferta Badabum.ro

Iti recomandam urmatoarele produse similare:

  • Distribuie pe:

Descriere Purificator de aer cu umidificare Ururu MCK75JVM-K, Streamer Discharge, ionizator cu plasma, argintiu/negru de la Daikin

Purificator de aer Daikin Ururu

Cum realizam corect purificarea si umidificarea aerului ambiental

Aerul pe care il respiram in incaperile locuibile sau in cele care sunt utilizate drept birouri ori alte locatii pentru diferite servicii este departe de a fi curat. Incarcarea cu particule aflate in suspensie in aer este o problema frecventa, iar in topul acestora se regasesc bacteriile, virusii, alergenii de toate tipurile si chiar fumul de tigara, toate fiind responsabile de provocarea diverselor probleme de sanatate, in special cele respiratorii.

Dincolo de aceste probleme, aerul incaperilor poate deveni uscat in special iarna cand se reduce aportul de aer proaspat prin ferestre in favoarea conservarii caldurii generate de sistemele de incalzire.

Contracararea acestor neajunsuri o veti putea realiza cu un purificator de aer Daikin Ururu care are capacitatea de a curata aerul din incapere si simultan de a face o umidificare eficienta. Prin simpla umplere periodica cu apa a rezervorului de 4 litri sistemul va furniza si mentine necesarul de umidificare a aerului cu pana la 600ml/ora de functionare.

O locuire decenta implica mentinerea prospetimii aerului interior

Desi s-ar putea crede ca in interior aerul este net mai curat decat cel de afara veti avea surpriza sa aflati ca poate fi chiar mai poluat. Aparitia problemelor de sanatate care au ca punct de plecare inhalarea aerului interior viciat nu mai este o nouate si din pacate cresterea numarul de cazuri de astm si boli respiratorii este alarmanta. Un studiu realizat de EFA* in anul 2006 arata clar ca mai mult de 80 de milioane de cetateni europeni prezinta simptome alergene la diferiti stimuli care se regasesc in aerul ambiental respirat si din nefericire cazuri noi contiuna sa apara.

Faptul ca suntem din ce in ce mai preocupati de conservarea energiei termice in special iarna prin sporirea gradului de izolare a locuintelor conduce in mod direct la afectarea drastica a aerisirii acestora.

Iata ca prospetimea aerului interior devine o prioritate si faptul ca poate fi mai contaminat uneori decat cel exterior nu trebuie sa ne surprinda, mai ales ca circa 90% din timp il petrecem in spatii inchise, acasa sau la birou, ajutand chiar noi prin activitatile depuse la sporirea acestei contaminari.

*EFA: Federatia Europeana a Asociatiilor Pacientilor cu Alergii si Boli Respiratorii 

Principalii poluatori ai aerului ambiental:

- toate tipurile de alergeni dintre care se ramarca polenul, parul lasat de animalul de companie si acarienii care se dezvolta in special in asternuturi, covoare sau mochete si tapiteria canapelelor;

- activatori ai alergenilor prezenti in aerul ambiental - acestia poti fi mucegaiul, fumul de tigara sau alte substante adjuvante (gaze de esapament - diesel, sau compusi organici din produsele cosmetice) - in combinatie cu alergenii pot provoca combinatii alergene foarte puternice cu factor mare de risc asupra sanatatii.

Procedeul de umidificare - Ururu

Purificatorul de aer Daikin va pune la dispozitie functia de umidificare a aerului ambiental. Utilitatea mentinerii unei umiditati controlate in incaperi este extrem de benefica pentru sanatate, in timp de procedeul dezvoltat de Daikin este cu adevarat inovator. In limba japoneza Ururu se traduce chiar prin umidificare si reprezinta capacitatea aparatului de a folosi apa stocata intr-un rezervor dedicat pentru acest scop. Drumul apei catre filtrul de vaporizare se realizeaza prin ridicarea apei cu ajutorul unei roti de apa cu scopul directionarii ei catre filtru. Trebuie sa aveti doar putina atentie pentru ca rezervorul sa fie alimentat cu apa.

Cum functioneaza umidificarea la purificatorul Ururu

Cum actioneaza sistemul de umidificare?

Desigur ca sunteti interesati de modalitatea tehnica prin care Daikin a pus la punct cea mai economica si eficienta solutie de umidificare a aerului interior al incaperilor. Aerul uscat este periculos, dar si aerul prea umed nu este deloc benefic. De aceea aparatul setat la pozitia de umidificare optima va prelua exact atata catitate de apa din tava rezevorului si o va directiona cu ajutorul rotii de apa, prin ridicare si mai apoi descarcare in filtrul aparatului. Acesta din urma va absobi prin umectare apa sosita si cu ajutorul curentului de aer catre il strabate o va trimite in incapere sub forma de aer umed.

 

1. Roata de apa ridica apa din tava receptorului;
2. Aerul este suflat prin filtru;
3. Aerul umed este refulat in camera.

Cum functioneaza tehnologia "Streamer Discharge" patentata de Daikin

Am putea spune ca "Streamer Discharge" se comporta ca un fulger. Asemanarea este comparabila pentru ca in ambele cazuri exista o descarcare a unor sarcini electrice, desigur totul intamplandu-se la niveluri incomparabile ca si putere. Cu toate acestea "Streamer Discharge" isi demostreaza abilitatea de a eradica fara nicio greutate virusii aflati in aerul unei incaperi. Acest lucru se intampla printr-o descarcare de tip plasmatic care pune in circulatie electroni de mare viteza ce au rolul de a se lovi de moleculele de ozigen si azot, activandu-le si facandu-le capabile sa neutralizeze prin descompunere si oxidare ulterioara bacteriile si virusii.

S-a dovedit ca aceasta tehnologie are o abilitate de descompunere a oxigenului de 1000 de ori mai mare decat metoda traditionala care folosea descarcarea luminiscenta, fapt care a condus implicit la rezultate mult superioare in ceea ce priveste descompunerea efectiva a particulelor nocive cum sunt virusii si bacteriile care produc infectii ale tractului digestiv.

Cel mai spectaculos aspect este cel legat de virusul gripei care este eliminat in proportie de 97% dupa o ora de la activarea sistemului. In cazul functionarii sistemului timp de 2 ore procentul creste la 99,8%, pentru ca dupa 3 ore de utilizare riscul sa fie eliminat complet.

Flash Streamer logo

Dinamica functionarii tehnologiei "Streamer Discharge"

Aceasta procedura este definita de cateva etape sigure si extrem de eficiente in raport cu rezultatele pe care le ofera. Asttel, "Streamer Discharge" este capabila sa loveasca pana la fragmentare si descompunere la suprafata a proteinelor continute in virusi, care mai apoi vor fi distruse prin oxidare. In acest mod orice virus este eliminat si devine inofensiv, iar ca rezultat al acestei proceduri vor rezulta doar atomi de azot, oxigen si molecule de apa.

Priviti rezultatul obtinut dupa folosirea "Streamer Discharge"

Pentru a intelege si mai bine care este rezultatul utilizarii acestei tehnologii va prezentam cateva imagini cu virusi, polen alergen, fungii alergene si alergeni de origine animala. Fiecare dintre acestea pot fi prezente in aerul incaperii, simultan sau individual, iar efectul "Streamer Discharge" asupra lor il puteti vedea in imaginile alaturate asa cum apare el dupa actiunea sistemului de descompunere.

Tehnologie avansata de la Daikin inseamna aer curat

Alergenii existenti in aer precum polenul, acarienii, praful dar si bacteriile si virusii sunt indepartati cu ajutorul purificatorului de aer Daikin Ururu. Pe langa acestea, purificatorul indeparteaza eficient fumul de tigara si descompune in acelasi timp si alte mirosuri, avand o eficienta ridicata de deodorizare. Purificatorul actioneaza rapid, colectand particulele si distrugandu-le. 

Purificatorul de aer Daikin Ururu este conceput cu functionalitatea silentios, astfel poate fi utilizat si in dormitor pe timpul noptii pentru un somn linistit. Unitatea are 7 filtre cutate, unul pentru utilizare imediata si 6 de schimb.

Purificator Daikin Ururu

Functionalitatea aparatului de purificare a aerului cu 6 straturi

  1.  Prefiltru - contine catechina (este o substanta naturala antibacteriana derivata din frunzele de ceai care ucide germenii care se pot lipsi de aceste particule) - prinde particulele mari de praf si parul animalelor de companie.
    2. Ionzatorul cu plasma - energizeaza intr-un mod pozitiv particulele de praf si polen, care sunt indepartate de filtrul electrostatic de praf, incarcat negativ.
    3. Flash Streamer - descompune substantele chimice, precum mirosurile si formaldehida, in produse secundare inofensive.
    4. Flash Streamer determina o reactie fotocatalitica pe suprafata filtrului fotocatalitic din apatit de titan, care absoarbe si descompune mirosurile si virusii (5).
    6. Catalizatorul de deodorizare descompune mirosurile.

 

Specificatii tehnice

Tip aplicatie de pardoseală;
Suprafata maxima deservita (m2) 46 m²

Debit de aer - Purificare (m3/h)

• Turbo: 450 m³/h
• Mare: 330 m³/h
• Mediu: 240 m³/h
• Mic: 150 m³/h
• Silent: 60 m³/h

Debit de aer - Umidificare (m3/h)

• Turbo: 450 m³/h
• Mare: 330 m³/h
• Mediu: 240 m³/h
• Mic: 150 m³/h
• Silent: 120 m³/h

Purificare aer - Puterea de intrare (kW)

• Turbo: 0,081 KW
• Mare: 0,035 KW
• Mediu: 0,018 KW
• Mic: 0,008 KW
• Silent: 0,012 KW

Umidificare aer - Putere de intrare (kW)

• Turbo: 0,084 KW
• Mare: 0,037 KW
• Mediu: 0,020 KW
• Mic: 0,013 KW
• Silent: 0,012 KW

Capacitate umidificare (ml/h)

• Turbo: 600 ml/h
• Mare: 470 ml/h
• Mediu: 370 ml/h
• Mic: 290 ml/h
• Silent: 240 ml/h.

Rezerva de apa (litri) 4 litri

Nivel de presiune sonora - Purificare aer (dBA)

• Turbo: 50 dBA
• Mare: 43 dBA
• Mediu: 36 dBA
• Mic: 26 dBA
• Silent: 17dBA

Metoda de colectare a prafului

- Prefiltru cu catechină;
- Ionizator cu plasmă;
- Filtru electrostatic.

Metoda de dezodorizare

- Flash Streamer +
- Filtru fotocatalitic din apatit de titan +
- Catalizator de dezodorizare.

Filtre de aer utilizate

- Plasă de polipropilenă cu catechină;
- Filtru fotocatalitic cutat.

Panou de control

- Comutator Pornit/Oprit (ON/OFF);
- Comutator umidificare Start/Stop;
- Comutator pentru gradul de umidificare;
- Comutator temporizare;
- Comutator pentru blocarea accesului copiilor si stabilirea gradului de strălucire al indicatoarelor luminoase.

Indicatoare luminoase (led)

- Lampă de monitorizare (verde/portocaliu/rosu) pt. cantitatea de praf detectată in aer;
- Led ce indică starea blocat impotriva actiunii copiilor;
- Led ce semnalizează atentionare/verificare;
- 3 Led-uri ce indica starea temporizatorului (1, 4 sau 8 ore);
- Lampă de monitorizare (verde/portocaliu/rosu) pt. gradul de umiditate detectat in aer;
- Led ce indică starea de lucru automat;
- 4 Led-uri pentru nivelul debitului de aer;
- Led indicator al modului de lucru Turbo;
- Led ce semnalizează starea de lucru Anti-polen;
- Led de indică terminarea perioadei de reciclare/incărcare a cartusului dezodorizant;
- Lampă pentru monitorizarea (verde/portocaliu/rosu) gazelor nocive detectate in aer.
- Telecomanda infrarosu ARC458A4

Tensiune de intrare 220/240 Va.c. ± 10%, 50/60 Hz ± 3%

Consum de energie

• Turbo: 165W;
• Mare: 72W;
• Mediu: 38W;
• Mic: 24W;
• Silent: 12,8W

Dimensiuni (înălţime x lăţime x adâncime) 395 x 268 x 590 mm
Greutate 11 Kg
Culoarea carcasei Carcasa: Negru lucios (N1)
Panou frontal: Arginiu mat

Produsul include

Unitate de bază Ururu MCK75J
Telecomandă infraroşu ARC458A4
Filtre fotocatalitice cutate x 7 (1 în funcţiune / 6 de rezervă)
Cartuş dezodorizant x 1
Rezervor apă pentru umidificare x 1 (4 litri)

Vezi mai mult

Opiniile clientilor despre Daikin Purificator de aer cu umidificare Ururu MCK75JVM-K, Streamer Discharge, ionizator cu plasma, argintiu/negru

Rating general:
3
5
4
3 (1)
2
1

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.

Lexicon - Scor: 3/5 | acum 3 ani
Daikin Purificator de aer cu umidificare Ururu MCK75JVM-K, Streamer Discharge, ionizator cu plasma, argintiu/negru

Parea eficient la inceput ...

Nu oferiti suport(filtre, streamer)/Pretul e acelasi ca acum 5 ani(sau un pic mai mare)/Un plastic oarecum de proasta calitate, la banii astia ma asteptam la ceva full aluminium, in special din partea Japoniei.

Cum sunteti niste romani adevarati ce nu suportati absolut deloc critica, in special cand afecteaza portofelul, acest comentariu nu va fi postat dar ca idee, pt. voi. :) Poate aduce niste filtre ... si streamer, eventual, un feedback la compania mama(Daikin din Japonia) sa le faca full aluminium. Cred ca Sharp sunt mai bune la aceiasi bani. (Cu asta chiar o sa lasati comentariul ... ) :*

Facem eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acesta pagina. Rareori acestea pot contine inadvertente: fotografiile au caracter informativ iar nuanta, tonul si intensitatea culorii pot varia in functie de monitor, pot prezenta accesorii neincluse in pachetele standard, pot fi reprezentante pentru o serie de produse cu diferente minore la nivelul modelelor individuale, pot fi poze de tip "lifestyle" care prezinta un concept. Unele specificatii pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului.