ASUS Placa de baza PRIME Z790-P WIFI

Pentru toate electrocasnicele si sistemele de climatizare beneficiezi de livrare pana in casa.
1.369,66 lei
Pret 36 Rate Optimo: 50.21 lei/luna
In stoc furnizor
Livrare in 1-7 zile lucratoare*

*Termenul de livrare este estimativ

Cod:

PRIME Z790-P WIFI

Garantie: 36 luni.

Suma dorita: lei
Numarul de rate: luni
Rata lunara*: lei

*Valoarea ratei este informativa si nu genereaza obligatii contractuale. Vezi mai multe detalii aici.

  • Distribuie pe:

Descriere Placa de baza PRIME Z790-P WIFI de la ASUS

 

Placile de baza ASUS din seria Prime sunt proiectate in mod expert pentru a elibera intregul potential al procesoarelor Intel® Core™ din generatia a 13-a. Dispunand de un design de putere robust, solutii de racire cuprinzatoare si optiuni de reglaj inteligent, PRIME Z790-P WIFI ofera utilizatorilor si constructorilor de PC-uri DIY o gama de optimizari de performanta prin intermediul unor functii software si firmware intuitive.

 

 

 

 

 

FLEXIBILITATE

Comenzile cuprinzatoare constituie fundamentul seriei ASUS PRIME. Placa de baza PRIME Z790-P WIFI include instrumente flexibile pentru a regla fiecare aspect al sistemului, permitand ajustarea performantelor pentru a se potrivi perfect cu modul in care lucrati si pentru a maximiza productivitatea.

 

Control inteligent

ASUS Intelligent Control face ca PC-ul tau sa fie inteligent. Pe langa faptul ca se ocupa de reglajele complexe si optimizeaza in mod dinamic aspectele esentiale ale sistemului tau, ofera optiuni simplificate in mod inteligent pentru noii veniti in domeniul bricolajului pe PC, precum si functii mai cuprinzatoare pentru veteranii experimentati.

 

Eficienta energetica completa

Functia de economisire a energiei contine mai multe setari care pot optimiza cu usurinta consumul de energie si maximiza economiile de energie. Puteti activa o limita de putere a procesorului, puteti sa intunecati iluminarea Aura si sa setati profilul ventilatorului pe un mod de economisire a energiei. De asemenea, puteti comuta planul de economisire a energiei care este integrat in Microsoft Windows.

pic_epu_1.png (1200×720)

Comenzi flexibile de racire cu aer si lichid

Software-ul ASUS Fan Xpert 4 ofera un control cuprinzator asupra ventilatoarelor, pompelor de apa si racitoarelor all-in-one (AIO). Indiferent daca racirea se face cu aer sau cu apa, un mod Auto-Tuning configureaza in mod inteligent toti parametrii cu un singur clic. Exista, de asemenea, un mod Extreme Quiet care reduce toate vitezele ventilatoarelor sub minimul implicit pentru a mentine sistemul dvs. extrem de silentios atunci cand efectuati sarcini usoare. Ventilatoarele, pompele de apa si racitoarele AIO pot fi, de asemenea, controlate prin intermediul BIOS-ului UEFI.

Fan_Xpert4.png (1200×720)

Control digital precis al puterii

Modulul de reglare a tensiunii (VRM) Digi+ ofera un control in timp real asupra tensiunii de scadere, comutand automat frecventa si setarile de eficienta energetica. De asemenea, va permite sa reglati cu precizie unitatea centrala de procesare pentru o stabilitate si o performanta maxime.

DigiVRM.png (1200×720)

RACIRE

Placa de baza PRIME Z790-P WIFI este proiectata cu mai multe radiatoare de bord si o serie de conectori hibrizi pentru ventilatoare pentru a va asigura ca platforma dvs. ramane rece si stabila in cazul unor sarcini de lucru intense.

 

M.2 Heatsink

Un radiator M.2 are grija de cele doua sloturi M.2, evitand astfel efectul de throttling care poate aparea cu stocarea M.2 in timpul transferurilor sustinute.

   

Radiatoare VRM si placute termice

Suprafata extinsa a masivelor radiatoare acopera VRM-urile si bobinele pentru a imbunatati disiparea caldurii. Impreuna cu placutele termice special concepute, acestea imbunatatesc transferul de caldura de la MOSFET-uri si bobine pentru o mai buna performanta de racire.

 

Cooler by Design

PRIME Z790-P WIFI dispune de controale de racire cuprinzatoare care pot fi configurate prin intermediul software-ului Fan Xpert 4 sau prin intermediul BIOS-ului UEFI.

 

Surse multiple de temperatura

Fiecare header poate referi in mod dinamic trei senzori termici. Fan Xpert 4 va permite sa cartografiati temperatura placilor grafice ASUS suportate pentru a optimiza racirea pentru sarcinile intensive pentru GPU si CPU.

   

AIO Pump Header

Un header PWM/DC dedicat pentru instalatiile de racire cu apa autonome.

   

Protectie inteligenta

Un circuit integrat dedicat protejeaza fiecare cap de ventilator impotriva supraincalzirii si a supracurentului.

   

Ventilator PWM/DC cu 4 pini

Fiecare antet de pe placa suporta detectarea automata a ventilatoarelor PWM sau DC.

 

PERFORMANTA

Placa de baza PRIME Z790-P WIFI este construita pentru a face fata numarului mare de nuclee si cerintelor de latime de banda ale procesoarelor Intel® Core™ din a 13-a generatie. Placa de baza ASUS Z790 ofera toate elementele de baza pentru a stimula productivitatea zilnica, astfel incat sistemul tau va fi gata de actiune cu o putere stabila, racire intuitiva si optiuni flexibile de transfer de date.

 

Robust Power Design

Puterea stabila este esentiala pentru a extrage pana la ultimul strop de performanta de la procesoarele Intel. PRIME Z790-P WIFI este conceput pentru a raspunde cerintelor acestor procesoare cu numar mare de nuclee. 

Conectori ProCool

Conectorii brevetati sporesc legatura dintre placa de baza si sursa de alimentare cu conectori cu 4 + 8 pini care transmit 12 volti de energie direct catre procesoare. Fiecare mufa are pini solizi care pot suporta mai mult curent decat conectorii cu pini goi.

   

14 + 1 Teamed Power Stages

Etajele de alimentare 14 + 1 combina MOSFETS si driverele de tip high-side si low-side in pachete cu o capacitate nominala de 50 de amperi fiecare, oferind putere, eficienta, stabilitate si performanta pentru cele mai recente procesoare Intel.

 

 

AEMP II pentru cea mai buna performanta DDR5

ASUS Enhanced Memory Profile II (AEMP II) este o functie firmware exclusiva pentru modulele de memorie cu restrictii PMIC. AEMP II se bazeaza pe capacitatea unui CPU si a unui modul de memorie de a antrena cipurile de memorie din kit si prezinta o viteza de ceas optimizata care poate dezlantui fara efort performanta.

Construit printr-o metoda flexibila de antrenare, AEMP II faciliteaza nu numai reglarea memoriei peste setarile de baza, ci si mentinerea stabilitatii functionarii sistemului, fie ca este vorba de obtinerea celor mai bune rezultate de la un modul entry-level sau de amorsarea unui kit de mare viteza pentru performante maxime.

 

DDR5.jpg (700×600)

 

ASUS OptiMem II

Revizuirile aduse la rutarea traseului de traseu al placii de baza ofera celor mai recente procesoare Intel® acces nerestrictionat la latimea de banda a memoriei. Tehnologia ASUS OptiMem II traseaza cu atentie traseele semnalelor de memorie pe diferite straturi de PCB pentru a reduce numarul de vias si adauga zone de ecranare care reduc semnificativ diafonia.

 

Beneficiile tehnologiei ASUS OptiMem II:

  • Stabilitate si compatibilitate imbunatatita a memoriei
  • Permite latente de memorie mai mici la tensiuni echivalente
  • Marja de frecventa a memoriei imbunatatita

 

ddr4.jpg (700×600)

 

 

Trei sloturi M.2 (pana la 64 Gbps)

PRIME Z790-P WIFI ofera un total de trei sloturi M.2 care suporta viteze de transfer de date de pana la 64 Gbps prin PCIe® 4.0, permitand o pornire mai rapida si timpi de incarcare a aplicatiilor cu unitati de sistem de operare sau aplicatii.

 

 

Conectivitate

 

Realtek 2.5 Gb Ethernet

Realtek 2.5 Gb Ethernet reduce costurile de utilizare a procesorului si ofera un debit TCP si UDP exceptional de ridicat pentru transferuri de date mai rapide si mai fluide.

 

Intel® WiFi 6

Modulul Intel® WiFi 6 este compatibil cu standardul 802.11ax si creste latimea de banda teoretica de varf pana la un incredibil 2,4 Gbps. Poate si mai important pentru utilizatorii de putere, este optimizat pentru o functionare mai eficienta in retelele aglomerate cu mult trafic concurent. Asociati placa de baza cu routerele ASUS WiFi 6 pentru a experimenta pe deplin potentialul de retea al WiFi 6.

   

Thunderbolt™ 4 (compatibil cu USB4®)

Placa de baza PRIME Z790-P WIFI ofera suport USB4® prin intermediul unui header Thunderbolt™ (USB4®). Cu o placa aditionala ASUS*, placile de baza PRIME pot permite viteze bidirectionale de pana la 40 Gbps pe un singur cablu, furnizand in acelasi timp energie pentru incarcarea rapida a dispozitivului. In plus, aceasta placa are o functie daisy-chain pentru conectarea mai multor ecrane si suporta pana la doua ecrane cu rezolutie 4K.

   

USB 3.2 Gen 2x2 Type-C® 2x2

Un lot de porturi USB sprijina platformele high-end incarcate cu periferice, inclusiv conectorii USB Type-C din spate cu USB 3.2 Gen 2x2 ultrarapid pentru viteze de transmisie de pana la 20 Gbps.

   

Slot PCIe® 5.0

PCIe 5.0 ofera o viteza de transfer de date de doua ori mai mare decat PCIe 4.0, ceea ce il face suficient de robust pentru a face fata noilor sarcini cu volum mare de date. PCIe 5.0 aduce si alte beneficii, cum ar fi modificari electrice pentru imbunatatirea integritatii semnalului, conectori CEM compatibili cu versiunile anterioare pentru carduri suplimentare si compatibilitate cu versiunile anterioare ale PCI Express.

 


Audio remarcabil

Caracteristicile combinate de la bord ofera un sunet de calitate superioara

Designul inteligent si hardware-ul de calitate superioara creeaza o calitate audio diferita de tot ceea ce ati experimentat vreodata.

Ecranare audio

Ecranarea audio asigura o separare analogica/digitala precisa si o interferenta multilaterala mult redusa.

Straturi de PCB audio dedicate

Straturile separate pentru pistele stanga si dreapta asigura ca ambele canale ofera o calitate constanta si egala.

Condensatoare audio premium

Ofera un sunet cald, natural si captivant, cu o claritate si fidelitate exceptionale.

 

Aura Sync

Depaseste concurenta

Un sistem entuziast bine reglat merita o estetica pe masura. ASUS Aura ofera un control complet al iluminarii RGB, cu o varietate de presetari functionale pentru LED-urile RGB incorporate, precum si pentru benzile si dispozitivele conectate la headers RGB de pe placa - si toate acestea pot fi sincronizate cu un portofoliu tot mai mare de hardware compatibil Aura.

 

Aura_Sync.png (1200×1200)

Cap de retea RGB Gen 2 adresabil

Trei headere RGB adresabile Gen 2 sunt capabile sa detecteze numarul de LED-uri de pe dispozitivele RGB adresabile de a doua generatie, permitand software-ului sa adapteze automat efectele de iluminare la anumite dispozitive. Noile headers ofera, de asemenea, compatibilitate retroactiva cu echipamentele Aura RGB existente

 

Armoury Crate

In cadrul unei singure interfete intuitive, Armoury Crate ofera setari Aura Sync RGB usor de personalizat pentru fiecare dispozitiv compatibil din arsenalul tau , plus controale pentru o familie tot mai mare de produse ASUS, inclusiv preferintele pentru tastatura si mouse. Armoury Crate integreaza, de asemenea, inregistrarea produselor si un flux de stiri, astfel incat sa nu ratati niciodata actualizarile de interes pentru comunitatea ASUS.

 

Vezi mai mult

  • General
    • Format
      ATX
    • Soclu procesor
    • Producator chipset
    • Model chipset
    • Procesoare suportate
      Intel 12th/13th/14th Generation Core/Pentium Gold/Celeron
    • Interfata grafica
      PCI Express x16 5.0
    • RAID
      0, 1, 5, 10
    • Placa video integrata
      Necesita procesor cu tehnologia Intel HD Graphics
    • Placa audio integrata
      7.1 Audio
    • Chipset audio
      Realtek
    • Placa retea integrata
      10/100/1000/2500 Mbps
    • Chipset retea
      Realtek
    • Numar SATA-III
      4 x
    • NGFF (M.2)
      3 x
    • Bluetooth
      5.2
    • Wireless
      802.11 a/b/g/n/ac/ax
  • Memorii Suportate
    • Tip memorie
    • Memorie maxima
      128
    • Numar sloturi
      4
    • Tehnologie
    • Frecvente suportate
      7200+(OC)/7000(OC)/6800(OC)/6600(OC)/6400(OC)/ 6200(OC)/ 6000(OC)/ 5800(OC)/ 5600/ 5400/ 5200/ 5000/ 4800 MHz
  • Sloturi
    • PCI Express 4.0 x16
      3 x
    • PCI Express x1
      1 x
  • Conectori Back Panel
    • PS/2 Mouse-Tastatura
      1 x
    • HDMI
      1 x
    • Display Port
      1 x
    • RJ-45 LAN
      1 x
    • USB 2.0
      4 x
    • Suport audio
      7.1

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.

Facem eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acesta pagina. Rareori acestea pot contine inadvertente: fotografiile au caracter informativ iar nuanta, tonul si intensitatea culorii pot varia in functie de monitor, pot prezenta accesorii neincluse in pachetele standard, pot fi reprezentante pentru o serie de produse cu diferente minore la nivelul modelelor individuale, pot fi poze de tip "lifestyle" care prezinta un concept. Unele specificatii pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului.