Solid State Drive (SSD)

Solid State Drive (SSD) cu preturi cuprinse intre 17 lei si 5465 lei

Descriere Solid State Drive (SSD)

Ce este un SSD?

Toate imaginile, filmele, documentele si mai ales jocurile din calculatorul tau au nevoie de un spatiu de stocare sigur. Desi in trecut singurele optiuni de stocare interna erau HDD-urile, in prezent SSD-urile interne sau chiar externe domina piata electronicelor. Unitatile SSD dispun de alimentare electrica, deoarece consuma cu 40-60% mai putina energie in comparatie cu un HDD obisnuit. Acest lucru duce la extinderea duratei de functionare a bateriei laptopului tau. O unitate SSD nu produce zgomot, deoarece nu necesita timp pentru a se roti in jurul axei, iar in momentul in care computerul revine din modul ”Sleep”, unitatea va porni imediat si in mod silentios. Astfel, si timpul de la apasarea butonului de alimentare pana la deschiderea browserului va fi aproape inexistent. Acelasi lucru se va intampla si in cazul jocurilor sau a aplicatiilor de editare, deoarece viteza va creste semnificativ impiedicand ecranul de pornire sa ramana afisat mult timp.

Cum alegi un SSD

In alegerea SSD-ului potrivit trebuie luata in calcul, inainte e toate, capacitateea de stocare si performanta. Poti gasi online pe site-ul Badabum o varietate de oferte pentru SSD-uri performante ce vor aduce un plus de energie si vitalitate computerului tau, la cel mai bun raport calitate-pret, cu dimensiuni cuprinse intre 120GB si 4TB.

Un alt aspect care trebuie luat in calcul si pune SSD-ul pe o treapta superioara HDD-ului, este timpul de accesare. Daca pentru cel din urma timpul este cuprins intre 5000 si 10000 de microsecunde, pentru un dispozitiv SSD, acesta scade la doar 35-100 de microsecunde. Un alt avantaj al unui dispozitiv SSD care trebuie avut in vedere este faptul ca nu se va incalzi niciodata si nu va necesita defragmentare in timp. De asemenea, nu este predispus si sensibil la socuri, ceea ce ii confera o durata de viata pe o perioada mai indelungata de timp.