Videoproiectoare

Videoproiectoare cu preturi cuprinse intre 943 lei si 25159 lei

Descriere Videoproiectoare

Tipuri de videoproiectoare

Videoproiectorul poate fi un aparat util atat la birou si in mediul academic, cat si pentru divertismentul personal. Pentru o experienta cat mai buna, videoproiectorul trebuie ales in functie de modul de utilizare. Caracteristicile acestuia, precum luminozitatea si contrastul, influenteaza mult calitatea imaginii.

Atunci cand ne dorim sa alegem cel mai bun videoproiector, e important sa tinem cont si de tehnologia acestuia. In acest sens, videoproiectoarele folosesc, in principiu, doua tipuri de tehnologii: DLP (Digital Light Processing) sau LCD (Liquid Crystal Display). Principalul avantaj al unui videoproiector DLP este ca ofera culori intense si are o greutate redusa. In schimb, in cazul videoproiectoarelor LCD, desi nu ofera imagini la fel de clare, au un consum mai redus de energie electrica.

Un criteriu la fel de important este si rezolutia nativa a videoproiectorului. Raportul de aspect 16:9 la o rezolutie de 1920x1080 pixeli sunt ideale atat pentru jocuri, cat si pentru redarea filmelor prin Blu-Ray. De asemenea, in ceea ce priveste luminozitatea, pentru o afisare cat mai calitativa, un videoproiector trebuia sa aiba un minim de 1.000 de lumeni.

Cum alegi videoproiectorul

Cele mai bune videoproiectoare pentru vizionat filme au un contrast al culorilor mare. Contrastul imaginii poate varia intre 2000/1 si 4000/1. Deoarece obisnuim sa vizionam filme in intuneric sau cu o iluminare redusa, nu este necesar sa optezi pentru un videoproiector cu un numar de lumeni mare. Alt factor pe care trebuie sa il iei in considerare este durata de viata a lampilor. Unele lampi rezista 2000 ore, altele 4000. Iar, daca ai nevoie de un videoproiector pe care sa il folosesti in mai multe sali, atunci este recomandat sa te indrepti spre cele portabile.

In acest magazin online, poti gasi videoproiectoare ieftine, dar de calitate, indiferent de scopul pentru care il vei folosi. Consulta gama noastra variata de videoproiectoare de top la preturi avantajoase. Totodata, poti alege din numeroasele oferte si reduceri disponibile. Astfel, vei putea achizitiona un videoproiector cu LED si imagine de calitate 4K la un pret accesibil.