ASUS Placa de baza ROG STRIX Z690-F GAMING WIFI

Pentru toate electrocasnicele si sistemele de climatizare beneficiezi de livrare pana in casa.
1.907,16 lei
Pret 36 Rate Optimo: 69.91 lei/luna
In stoc furnizor
Livrare in 1-7 zile lucratoare*

*Termenul de livrare este estimativ

Cod:

ROG STRIX Z690-F GAM WIFI

Garantie: 36 luni.

Suma dorita: lei
Numarul de rate: luni
Rata lunara*: lei

*Valoarea ratei este informativa si nu genereaza obligatii contractuale. Vezi mai multe detalii aici.

  • Distribuie pe:

Descriere Placa de baza ROG STRIX Z690-F GAMING WIFI de la ASUS

 

ROG Strix Z690-F Gaming WiFi ofera un sistem de alimentare si racire de calitate superioara pentru a dezlantui intreaga forta a procesoarelor Intel® Core™ de generatia a 12-a. Frameratele si timpii de incarcare pot fi sporite si mai mult prin noul suport pentru memorie DDR5 si placi video PCIe® 5.0. In plus, comenzile inteligente exclusive ASUS ajuta la optimizarea setarilor PC-ului, in timp ce WiFi 6E incorporat poate aduce transferuri de date ultrarapide intr-o varietate infinita de scenarii. Pe langa toate acestea, inovatiile prietenoase cu DIY ajuta la simplificarea procesului de constructie a PC-ului pentru a va pune pe picioare fara probleme.

 

Performanta pe toate planurile

ROG Strix Z690-F Gaming WiFi este inarmat cu toate elementele esentiale de care aveti nevoie pentru a crea un PC de gaming cu performante de top. Furnizarea de energie de mare putere si racirea optimizata ofera armele de care aveti nevoie pentru a impinge orice constructie de gaming la limitele sale. Comenzile inteligente permit gestionarea usoara a setarilor de overclocking, racire si retea. Iar functia de anulare a zgomotului AI bidirectionala ajuta la asigurarea unei comunicari cristaline in timpul jocului.

 

PROIECTARE DE PUTERE

Controlul digital al alimentarii si o serie de etaje de alimentare ofera forta necesara pentru a controla cele mai recente procesoare Intel.

   

ETAPE DE PUTERE

Etapele de alimentare 16+1 combina MOSFETS high-side si low-side si driverele intr-un singur pachet, oferind putere si eficienta de care cele mai recente procesoare Intel pot profita pe deplin.

   

BOBINE DE ALIAJ SI CONDENSATORI DURABILI

Reactori de inalta calitate si condensatori durabili sunt proiectati pentru a rezista la temperaturi extreme, permitand performante care depasesc standardele industriei.

   

CONECTOR DE ALIMENTARE PROCOOL II CU 8+8 PINI

Conectorii ASUS ProCool II sunt construiti conform unor specificatii stricte pentru a asigura contactul complet cu cablajul cablurilor de alimentare. Un invelis metalic imbunatateste disiparea caldurii, iar impedanta electrica scazuta ajuta la prevenirea punctelor fierbinti si consolideaza fiabilitatea.

   

DIGI+ POWER CONTROL

Modulul de reglare a tensiunii (VRM) Digi+ este unul dintre cele mai bune din industrie, asigurand o alimentare ultrausoara si curata a procesorului.

   

6 STRATURI PCB

Designul placii de circuite imprimate cu mai multe straturi disipeaza rapid caldura in jurul regulatoarelor de tensiune pentru a imbunatati stabilitatea generala a sistemului si pentru a oferi procesorului mai mult spatiu de overclocking.

   

Capac I/O integrat si radiatoare VRM

Doua radiatoare VRM groase conectate printr-un heat pipe si lipite de un scut I/O metalic premontat ofera o suprafata si o masa ample pentru a face fata nevoilor de putere ale procesoarelor Intel de generatia a 12-a de inalta performanta.

Placute termice

Placutele termice de inalta calitate transfera eficient caldura de la inductor si de la matricea de faza catre radiator.

   

MAI RECE PRIN DESIGN

Placile de baza ROG Strix Z690 dispun de optiuni complete de racire care pot fi configurate prin intermediul instrumentului Fan Xpert 4 din Armoury Crate sau in BIOS-ul UEFI.

   

ANULARE A ZGOMOTULUI DE ZGOMOT IN DOUA DIRECTII AI

Acest utilitar puternic, exclusiv ASUS, utilizeaza o baza de date masiva de invatare profunda pentru a reduce zgomotul de fond de la microfon* si sunetul de intrare, pastrand in acelasi timp vocile. Zgomotul deranjant al tastaturii, clicurile mouse-ului si alte zgomote ambientale sunt eliminate, astfel incat sa puteti auzi si sa fiti auzit cu o claritate perfecta in timpul jocurilor sau in timpul apelurilor.

   

AI OVERCLOCKING

ROG AI Overclocking este un utilitar inteligent care va ajuta sa profitati la maximum de constructia dvs. prin profilarea automata a procesorului si a sistemului de racire pentru a prezice setarile optime de tensiune si frecventa.

Accesibila prin intermediul software-ului AI Suite din Windows sau direct prin UEFI, interfata intuitiva AI Overclocking permite utilizatorilor de toate nivelurile. O serie de setari personalizabile sunt disponibile pentru overclockerii experimentati, iar pentru incepatori este disponibila o optiune de auto-tuning.

   

RACIREA AI

Tehnologia ASUS AI Cooling gestioneaza si controleaza automat ventilatoarele conectate la placa de baza pentru a asigura setarile optime in functie de sarcina si temperatura curenta a sistemului.

   

RETELE DE AI

Utilitarul proprietar ROG GameFirst VI este conceput pentru a ajuta toti utilizatorii - incepatori, experti si toti cei care se afla intre ei - sa optimizeze setarile de retea pentru a asigura un joc online fara probleme. Nou la aceasta generatie, GameFirst VI dispune de tehnologii de identificare si stimulare imbunatatite de AI pentru a asigura o optimizare mai rapida si mai inteligenta a retelei.

 

CONECTIVITATE DE VARF

ROG Strix Z690-F Gaming WiFi ofera o conectivitate extrem de rapida, experiente online foarte fluide si transferuri de date ultra-rapide, inclusiv suport PCIe 5.0 M.2 integrat si o placa ROG Hyper M.2 pentru o capacitate de stocare potential uriasa. Pe langa aceste avantaje, am reusit sa includem o solutie audio avansata care va permite sa sesizati cele mai mici indicii si sa va concentrati asupra adversarilor.

 

Performanta PCIe

Cu patru sloturi M.2 plasate strategic, ROG Strix Z690-F Gaming WiFi exploateaza latimea de banda puternica a procesorului si a chipsetului pentru a oferi transferuri de date PCIe 4.0 ultrarapide, Intel NVM Express® RAID si optiuni de unitati de mare capacitate care depasesc SSD-urile traditionale bazate pe SATA.

   

Puterea de overclocking DDR5 - ASUS Enhanced Memory Profile

Optiunile cuprinzatoare de reglare a memoriei reprezinta piatra de temelie a placilor de baza ROG. Pentru DDR5, ROG Strix Z690-F Gaming WiFi sparge limitele de performanta cu o suita stivuita de parametri de overclocking atat pentru kiturile de mare viteza, cat si pentru modulele de memorie entry-level care au un circuit integrat de gestionare a energiei (PMIC) blocat.

   

WIFI 6E (802.11 AX)

Tehnologia WiFi 6E de la bord profita de noul spectru radio disponibil in banda de 6 GHz. Aceasta ofera o latime de banda de pana la trei ori mai mare decat cea din banda de 5 GHz si pana la sapte benzi de 160 MHz pentru a oferi viteze de retea wireless ultra-rapide si o capacitate imbunatatita, precum si o performanta mai buna in mediile wireless dense.

Intel 2.5 Gb Ethernet

Ethernet de 2,5 Gb incorporat ofera conexiunii prin cablu un impuls, oferind o viteza de pana la 2,5 ori mai mare decat cea a conexiunilor Ethernet standard pentru transferuri de fisiere mai rapide, jocuri cu intarzieri reduse si streaming video de inalta rezolutie.

 

   

SUPREMEFX

ROG SupremeFX este o combinatie unica de hardware si software care ofera o calitate audio superioara. In ROG Strix Z690-F Gaming WiFi, SupremeFX dispune de codecul ALC4080 pentru a creste rezolutia de redare de la 192 kHz la 384 kHz pe toate canalele. Iesirea de pe panoul frontal este transmisa prin intermediul unui amplificator Savitech foarte integrat, care este capabil sa conduca de o mare varietate de casti de gaming si casti de inalta fidelitate.

 

JOACA IN STIL

Asociati ROG Strix Z690-F Gaming WiFi cu alte produse din ecosistemul variat ROG pentru a crea o configuratie de gaming complet personalizata care sa va reflecte stilul personal.

 

INCONTESTABIL ROG STRIX

Un afisaj acrilic special iluminat pe capacul I/O da iluzia ca placa de circuit este vizibila sub un logo RGB ROG. Intre timp, un model de grile si taieturi, atingeri de finisaj in oglinda si un logo ROG din piele ofera o varietate de texturi de suprafata atent lucrate. Nu in ultimul rand, un model distinctiv de iluminare incorporat in M.2 Combo-Sink finalizeaza un tur colorat al viziunii ROG asupra lumii.

   

ECLIPSA CONCURENTA

Placile de baza ROG Strix ofera performante excelente si o estetica superioara pentru a eclipsa concurenta. Acestea dispun, de asemenea, de tehnologia ASUS Aura incorporata, care permite controlul complet al iluminarii RGB si o varietate de presetari pentru LED-urile RGB incorporate si benzile de iluminat de la terti care se pot conecta la headers RGB de pe placa. In plus, toata iluminarea poate fi usor sincronizata cu un portofoliu in continua crestere de hardware ASUS compatibil Aura.

   

SLOTUL PCIE Q-ELIBERARE

Un buton fizic deblocheaza zavorul de securitate al primului slot PCIe cu o singura atingere, simplificand foarte mult procesul de detasare a unei placi PCIe de placa de baza atunci cand este timpul sa faceti upgrade la un nou GPU sau la un alt dispozitiv compatibil.

   

M.2 Q-LATCH

Inovatorul Q-Latch faciliteaza instalarea sau scoaterea unui SSD M.2 fara a fi nevoie de unelte specifice. Designul utilizeaza un mecanism de blocare simplu pentru a fixa unitatea si a elimina in mod clar suruburile traditionale.

   

CLR BUTON CMOS

O apasare rapida a butonului Clr CMOS ajuta la resetarea setarilor BIOS. De asemenea, poate fi utilizat pentru a reporni PC-ul daca au fost selectate setari BIOS incorecte.

BUTONUL BIOS FLASHBACK™ (REVENIRE INSTANTANEE)

BIOS FlashBack™ este cea mai simpla si mai sigura modalitate de a actualiza BIOS-ul. Pur si simplu aruncati fisierul BIOS (UEFI) pe un stick USB format FAT32, conectati-l la portul USB BIOS FlashBack si apasati butonul. Actualizarile pot fi efectuate chiar si fara a avea memorie sau un procesor instalat.

   

ROG STRIX ORGANIZATOR DE CABLU STRIX

Aceasta functie de gestionare a cablurilor sporeste flexibilitatea constructiei de PC-uri. Iar cu interiorul sau cu velcro, utilizatorii pot continua sa refoloseasca organizatorul in cazul in care trebuie sa faca modificari ulterioare.

   

COMPATIBILITATE CERTIFICATA

Placile de baza ROG Strix sunt supuse unui program amplu de certificare pentru a asigura compatibilitatea cu o gama cat mai larga de componente si dispozitive. Lista noastra Qualified Vendor List (QVL) ofera o referinta pentru identificarea componentelor si a memoriei cu compatibilitate garantata.

Racitoarele ASUS AIO sunt, de asemenea, compatibile cu o mare varietate de unitati centrale de procesare, pana la procesoarele Intel de generatia a 12-a, inclusiv, oferindu-ti flexibilitate maxima pentru a raci unitatea centrala care se potriveste nevoilor tale.

   

ECOSISTEMUL ROG STRIX VA ASTEAPTA

Ridicati-va nivelul jocului cu ROG Strix. Bucurati-va de estetica complementara, control si compatibilitate intre racitoare AIO, carcase, periferice si multe altele. ROG ofera mai multe optiuni decat orice alta marca.

 


UEFI BIOS

Renumitul ASUS UEFI BIOS va ofera tot ce aveti nevoie pentru a va configura, ajusta si regla sistemul. Acesta ofera optiuni simplificate in mod inteligent pentru incepatorii in materie de bricolaj pe PC, precum si functii cuprinzatoare pentru veteranii experimentati.

 

Tuning avansat pentru cei care se pricep la reglaje serioase

Un mod avansat intuitiv oferit prin intermediul UEFI va permite sa preluati controlul complet. O functie de cautare incorporata faciliteaza gasirea optiunilor, iar diversele functii avansate va permit sa efectuati in mod inteligent ajustari nuantate, astfel incat sa puteti configura performanta exact asa cum doriti.

   

Configurare rapida si simpla

Modul EZ afiseaza setarile si statisticile vitale si ofera, de asemenea, asistenti ghidati, functionalitate drag-and-drop si aplicarea cu un singur clic a setarilor importante - toate acestea pentru a va ajuta sa va instalati si sa va puneti in functiune echipamentul in cel mai scurt timp.

 

OPTIMIZARE

Renumitul ROG UEFI (BIOS) ofera tot ceea ce aveti nevoie pentru a configura, ajusta si regla echipamentul. Acesta ofera optiuni simplificate inteligent pentru noii veniti la PC DIY, precum si functii mai cuprinzatoare pentru veteranii experimentati.

 

PERFORMANTA LA NIVEL INALT

Unitatea de procesare TurboV (TPU) ofera AI Suite 3 inteligenta necesara pentru a regla automat voltajele, a monitoriza statisticile sistemului si a ajusta setarile de overclocking.

 

Imbunatatirea performantelor CPU

Unitatea de procesare TurboV (TPU) este un microcontroler inteligent incorporat care ofera o serie de functii de reglare a sistemului, inclusiv capacitatea de a regla cu precizie voltajele, de a monitoriza statisticile sistemului si de a ajusta parametrii de overclocking.

   

Eficienta energetica completa

Unitatea de procesare a energiei (EPU) optimizeaza automat consumul de energie si maximizeaza economiile cu modul Away.

   

Comenzi de racire flexibile pentru aer sau lichid

Bucurati-va de un control complet asupra ventilatoarelor, pompelor de apa si a racitoarelor all-in-one (AIO), fie prin Fan Expert 4, fie prin UEFI. Indiferent daca raciti cu aer sau cu apa, functia Fan-Tuning configureaza in mod inteligent toti parametrii cu un singur clic. Exista, de asemenea, un mod Extreme Quiet, care reduce toate vitezele ventilatoarelor sub minimul implicit - mentinand sistemul dvs. foarte silentios atunci cand efectuati sarcini usoare.

   

Control digital precis al puterii

Modulul de reglare a tensiunii (VRM) Digi+ ofera un control in timp real asupra reglajelor de scadere a tensiunii, a frecventei de comutare si a eficientei energetice, permitandu-va sa reglati cu precizie reglarea tensiunii CPU pentru o stabilitate si o performanta maxime.

   

Turbo Core app

Procesoarele Intel dispun de tuning per nucleu, iar aplicatia ASUS Turbo se foloseste de aceasta caracteristica, permitandu-va sa atribuiti aplicatiile unor nuclee specifice ale procesorului, prioritizand puterea de calcul acolo unde este cel mai necesar.

Vezi mai mult

  • General
    • Format
      ATX
    • Soclu procesor
    • Producator chipset
    • Model chipset
    • Procesoare suportate
      Intel 12th/13th/14th Generation Core/Pentium Gold/Celeron
    • Interfata grafica
      PCI Express x16 5.0
    • Placa audio integrata
      7.1 Audio with Realtek
    • Chipset audio
      Realtek
    • Placa retea integrata
      10/100/1000/2500 Mbps
    • Chipset retea
      Realtek
    • Numar SATA-III
      6
    • NGFF (M.2)
      4
    • Bluetooth
      5.2
    • Wireless
      802.11 a/b/g/n/ac/ax
  • Memorii Suportate
    • Tip memorie
    • Memorie maxima
      128
    • Numar sloturi
      4
    • Tehnologie
    • Frecvente suportate
      6400(OC)/ 6200(OC)/ 6000(OC)/ 5800(OC)/ 5600(OC)/ 5400(OC)/ 5200(OC)/ 5000(OC)/ 4800 MHz
  • Sloturi
    • PCI Express 3.0 x16
      1 x
    • PCI Express x1
      1 x
  • Conectori Back Panel
    • Optical S/PDIF out
      1 x
    • HDMI
      1 x
    • Display Port
      1 x
    • RJ-45 LAN
      1 x
    • USB 2.0
      2 x
    • Suport audio
      7.1

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.

Facem eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acesta pagina. Rareori acestea pot contine inadvertente: fotografiile au caracter informativ iar nuanta, tonul si intensitatea culorii pot varia in functie de monitor, pot prezenta accesorii neincluse in pachetele standard, pot fi reprezentante pentru o serie de produse cu diferente minore la nivelul modelelor individuale, pot fi poze de tip "lifestyle" care prezinta un concept. Unele specificatii pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului.